Kleurrijk ondernemen! | vanaf 14 september 2018

Een baan in vaste dienst is niet zo eenvoudig te vinden. Als je al “wat ouder” bent is dat nog lastiger, omdat er vaak de voorkeur wordt gegeven aan jonge werknemers. Maar misschien heb je helemaal geen zin meer om voor een baas te werken – dat kan natuurlijk ook. Werken als ondernemer of zzp’er is dan de oplossing.

Je hebt een gedegen opleiding achter de rug en je wilt starten als interieurstylist of –ontwerper in de interieurbranche. Of jij bent al gestart, maar wil je beter profileren en meer opdrachten? Hoe doe je dat?

BNS-Crisp en NIA ontwikkelden gezamenlijk een cursus die je op weg gaat helpen. In 6 bijeenkomsten worden ondernemersplannen gemaakt en besproken, en trainen we allerlei (ondernemers)vaardigheden. In deze cursus kun je terecht met al je vragen over het opstarten van een eigen bedrijf. De doelgroepen van deze cursus zijn: interieur- en vastgoedstylisten, interieurarchitecten, dessinsontwerpers en startende zzp’ers in de interieurbranche.

Ondernemersscan
Geen half werk bij NIA. We starten deze cursus met een ondernemersscan. Deze test heeft als doel een eigen ‘ondernemersprofiel’ samen te stellen. Hierin komen je sterke en zwakke punten naar voren, zodat je je tijdens de cursus kunt richten op de ontwikkeling van aspecten die de meeste aandacht behoeven. Evaluatie (samen met de docent) van deze test neemt ongeveer een uur per persoon in beslag en vindt plaats voorafgaand aan de cursus. Deze test en evaluatie kosten samen € 380. Dit bedrag is bij de cursusprijs inbegrepen.

Maak je idee concreet
In onze cursus ‘Ondernemersplan’ maak je kennis met de vele aspecten van het starten van je zzp-praktijk. Op deze manier ontwikkel je een betere focus en ben je beter in staat je plannen te definiëren én te realiseren. Aan het einde van dit traject heb je voldoende handvatten om op een bij jou passende wijze van start te gaan. Maar… let op! Daarvoor is het wel van wezenlijk belang dat je gedurende de cursus actief werkt aan alle deelopdrachten. We hebben de lessen om de week gepland zodat je voldoende tijd voor het huiswerk hebt.

Samen sterk
Alle deelnemers van de cursus denken kritisch mee over jouw ondernemersplan en de docent heeft de rol van coach. Je verwerkt die kennis én de inzichten die je opdoet in je persoonlijke ondernemingsplan en waar nodig/mogelijk in een moodboard.

We gaan op zoek naar antwoorden op de volgende vragen:

  1. Wat is het concept van je onderneming? Hoe onderscheidt jouw product of dienst van ander aanbod?
  2. Wie is je doelgroep en wat zijn de kenmerken hiervan? Op welk deel van de markt ga je je richten?
  3. Je ondernemingsvorm is waarschijnlijk zzp. Wat zijn de voor- en nadelen?
  4. Hoe kom je aan informatie over het ondernemen als zzp’er?
  5. Wat wordt de kern en visie van je bedrijf en hoe maak je dat zichtbaar? Hoe vertaal je je plannen en ideeën financieel?
  6. Hoe maak je een plan voor on- en offline acquisitie?
  7. Welke media zijn er en welke zijn effectief om jouw doelgroepen te bereiken? Hoe ziet je communicatieplan eruit?
    Als afsluiting van de cursus presenteer je je ondernemersplan aan je medecursisten en docent.

Data
Les 1 – Vrijdag 14 september 2018
Les 2 – Vrijdag 28 september 2018
Les 3 – Vrijdag 12 oktober 2018
Les 4 – Vrijdag 2 november 2018
Les 5 – Vrijdag 16 november 2018
Les 6 – Vrijdag 30 november 2018

Lestijden van 10.00 tot 13.00 uur in De Woonindustrie, Symfonielaan 1, Nieuwegein.

Vragen?
Heb je nog vragen of wil je bijvoorbeeld je persoonlijk leerdoel voorleggen? Neem dan contact op! Dat kan via een mail of met een telefoontje aan de studieadviseur van de NIA ACADEMIE.

Inschrijven kan via de site van NIA.

nia.academie@gmail.com
06 39 76 99 33

Dit is niet alles

Bekijk meer evenementen