Ontwerpen met kleur & vorm Deel I | 20 april 2017

Shapes organiseert de workshops ‘Ontwerpen met kleur en vorm’ en daarop aansluitend ‘Kleur als materiaal en gereedschap’. Kleurendocent Leo Faasen neemt je mee in de werking van kleur in relatie tot vorm, licht en materialen. Je leert kleur te benaderen als bouwelement en gaat actief aan de slag met de praktijktoepassing van kleur in jouw ontwerpen.
De workshops worden ruimschoots begeleid met sprekende beelden en ondersteund met praktijkgerichte oefeningen vanuit kleurtaalbeheersing en kleurvormwerking. Na afloop kan je kleur en vorm bewuster koppelen aan de functies van een ruimte. Hulpmaterialen en NCS kleuroefeningen zijn bij deze workshop inbegrepen.

Locatie: Shapes Experience Center, Nieuwegein
Docent: Leo Faasen / Fasiani
Datum: donderdag 20 april 2017 (deel I) & donderdag 11 mei (deel II)
Tijdstip: 10.00 uur – 13.30 uur (inclusief lunch)
Voor wie? : (interieur)architecten en interieurprofessionals
Kosten: gratis toegankelijk voor Shapes Members. Nog geen lid? Meld je vrijblijvend aan.

Meld je hier aan voor deze training.

Docent Leo Faassen is kleurontwerper en docent in ‘kleur’. Met aanstekelijk enthousiasme maakt hij alle professionals, die kleur willen geven aan een omgeving, wegwijs in de ongelofelijk fascinerende wereld van kleur. In de praktijk als kleurspecialist, door advisering en begeleiding van projecten, maar ook door het geven van trainingen en prikkelende kleurlezingen – o.a. in opdracht van gerelateerde branchevereniging (BNA) en opleidingsinstituten – voor vakmensen, over het enorme potentieel van kleuren.

De Romeinse architect Vitruvius schreef over de menselijke maatverhoudingen als richtsnoer voor architectuur. Da Vinci maakte er een beroemde schets van. In 1810 beschreef Goethe met zijn kleurenleer; de harmonische kleurencirkel en de menselijke intuïtieve aspecten tot kleurbeleving. Bij Leo Faasen komt alles samen in een speels pleidooi voor de menselijke waarden van kleur.

 

 

Dit is niet alles

Bekijk meer evenementen