Circular Design Class Consumentengoederen | Circo | 25 september

Ben je benieuwd hoe jij als productontwerper kunt bijdragen aan de circulaire economie, en hoe je ervoor kunt zorgen dat producten langer meegaan?

Tijdens deze ééndaagse training leer je meer over circulaire ontwerp en de applicatie ervan, en krijg je daarnaast inzicht in jouw rol bij het realiseren van circulaire producten en diensten. Deze klasse is speciaal bedoeld voor ontwerpers van producten voor de consumentenmarkt.

 

Circo-workshop-02-low-res-credit-Chantal-Bekker (1)

 

Om te zorgen dat producten langer meegaan is een systeemverandering nodig; nieuwe vormen van (keten) samenwerking zijn vereist. Dit vraagt ​​om een ​​circulaire ontwerpaanpak én nieuwe businessmodellen.

Tijdens deze workshop krijg je inzicht in de basis van circulaire ontwerpen en circulaire businessmodellen. Daarbij kijken we naar uiteenlopende praktijkvoorbeelden van koplopers. Vervolgens passen we deze toe op jouw eigen geval. De aanpak in de CIRCO Klasse is gebaseerd op het onderzoek en boek  Laatste producten   (TU Delft) en de daarin beschreven  businessmodellen  en  ontwerpstrategieën . Om de nieuwe inzichten toe te passen in de praktijk, moet je je als ontwerper maken als een  change agent  voor circulaire ontwerpen.In het laatste deel van de training leer je daarom hoe je in jouw dagelijkse praktijk circulaire ontwerpen op de agenda van je opdrachtgevers van collega’s kunt krijgen.

BNIBNOBNS Crisp  en  CBM  ondersteunen de verspreiding en onderschrijven het belang van deze Class voor circulaire consumentengoederen en een circulaire maakindustrie. CIRCO organiseert deze Class in samenwerking met Jennifer de Jonge van  Studio de Jonge .

Praktische informatie

Voor wie?

Deze Class is speciaal bedoeld voor creatieve professionals werkzaam als productontwerper van consumentengoederen. Het betreft uiteenlopende productgroepen zoals consumentenelektronica, woonaccessoires, meubels en keukenproducten, modeaccessoires, speelgoed en sportartikelen.

Kosten

De kosten voor deelname zijn € 150, – excl. btw per deelnemer, inclusief lunch en boek. De reguliere deelnamekosten bedragen € 500, – excl. per deelnemer. Het gereduceerde tarief wordt mogelijk gemaakt door het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat.

Locatie

In verband met covid-19 is het op dit moment nog niet duidelijk of de Tracks en Classes na de zomer fysiek, blended of digitaal zullen plaatsvinden. Houd voor het laatste nieuws  dit nieuwsbericht  in de gaten.

Meld je aan via de website van Circo .

Dit is niet alles

Bekijk meer evenementen