Circular Design Class Professionele producten | Circo | 6 November

In deze ééndaagse training word je als ontwerper inhoudelijk opgeleid op het gebied van circular design, oefen je samen de concrete toepassing ervan en krijg je inzicht in jouw rol bij het realiseren van circulaire producten en diensten.

Deze Class is speciaal bedoeld voor ontwerpers en productingenieurs van producten voor professioneel gebruik (B2B) en industrieel vervaardigde consumentengoederen.

 

CIRCO-krediet-Chantal-Bekker-14

 

Hoe kun je als productontwerper bijdragen aan de circulaire economie? De circulaire economie is een systeem waarin producten langer meegaan. Nieuwe vormen van (keten) samenwerking zijn hiervoor vereist. Dit vraagt ​​om een ​​circulaire ontwerpaanpak én nieuwe businessmodellen.

Tijdens deze workshop krijg je inzicht in de basis van circulaire ontwerpen en circulaire businessmodellen. Daarbij kijken we naar uiteenlopende praktijkvoorbeelden van koplopers. Vervolgens passen we deze toe op jouw eigen geval. De aanpak in de CIRCO Klasse is gebaseerd op het onderzoek en boek  Laatste producten  (TU Delft) en de daarin beschreven  businessmodellen  en  ontwerpstrategieën . Om de nieuwe inzichten toe te passen in de praktijk, moet je je als ontwerper maken als een  change agent  voor circulaire ontwerpen.In het laatste deel van de training leer je daarom hoe je in jouw dagelijkse praktijk circulaire ontwerpen op de agenda van je opdrachtgevers van collega’s kunt krijgen.

BNIBNOBNS Crisp  en  CBM  ondersteunen de verspreiding en onderschrijven het belang van deze Class voor circulaire consumentengoederen en een circulaire maakindustrie.

Praktische informatie

Voor wie?

Deze Class is speciaal bedoeld voor creatieve professionals werkzaam als ontwerper of product engineer van producten voor professioneel gebruik (B2B) en industrieel vervaardigde consumentengoederen. Dit gaat om professionele producten zoals instrumenten, machines en apparatuur, en verder om uiteenlopende productgroepen zoals elektronica, woonaccessoires en meubelen, speelgoed en sportartikelen.

Ko sten

De kosten voor deelname zijn € 150, – excl. btw per deelnemer, inclusief lunch en boek. De reguliere deelnamekosten bedragen € 500, – excl. btw per deelnemer. Het gereduceerde tarief wordt mogelijk gemaakt door het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat.

Locatie

In verband met covid-19 is het op dit moment nog niet duidelijk of de Tracks en Classes na de zomer fysiek, blended of digitaal zullen plaatsvinden. Houd voor het laatste nieuws  dit nieuwsbericht  in de gaten.

Meld je aan via de website van Circo .

Dit is niet alles

Bekijk meer evenementen