Unseen | Amsterdam | 19 – 21 september

Unseen Amsterdam, hét evenement met de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van hedendaagse fotografie, vindt plaats van 19 t/m 21 september in de iconische Gashouder op de Amsterdamse Westergas.

Voor liefhebbers en verzamelaars van fotografie, curatoren en galeriehouders vormt de Gashouder ook komend najaar weer een niet te missen trefpunt. Ruim 50 geselecteerde galeries uit binnen- en buitenland zijn.

Het management van Unseen Amsterdam is met ingang van deze negende editie in handen van Art Rotterdam, de jaarlijkse kunstbeurs in de Van Nelle Fabriek. Bijkomend effect is een gecombineerd netwerk van internationale verzamelaars, curatoren en museum professionals dat de opmaat vormt naar een nog sterker platform voor Unseen Photo Fair 2020.

Futures Narratives, Unseen Amsterdam, 2018 © Almicheal Fraay

Book Market Met meer dan 50 uitgevers, ondergebracht in een speciaal ingerichte tent op het Westergasterrein, kunt u uitzien naar bijzondere presentaties, signeersessies en speciale edities van fotografieboeken.  

Foam Talent @ Unseen
In het 700 m2 Transformatorhuis op het Westergasterrein presenteert Foam Fotografiemuseum Amsterdam de première van Foam Talent. Deze tentoonstelling toont het werk van  twintig jonge kunstenaars  uit alle delen van de wereld die door Foam werden gescout tijdens de jaarlijkse  Talent Call van het internationale Foam Magazine.

5 jaar Meijburg Kunstcommissie
In de Gashouder is de tentoonstelling  5 Jaar Meijburg  Kunstcommissie te zien. Hierin wordt teruggeblikt op de winnaars van dit projectfonds dat door KPMG Meijburg & Co werd uitgereikt. Zowel de winnende werken als het (video) verhaal achter het kunstwerk worden tijdens Unseen. Winnaars Meijburg Art Commission: Anouk Kruithof (2015), Elspeth Diederix (2016), Pasi Orrensalo (2017), Hideyuki Ishibashi (2018), Marleen Sleeuwits (2019).

Op het buitenterrein is een presentatie van Docking Station opgesteld. Hier worden visuele verhalen verteld met betrekking tot migratie, klimaatverandering, conflict en identiteit.

Unseen Amsterdam
Unseenamsterdam.com

Westergas | Klönneplein | 1014 DB | Amsterdam
Zaterdag 19 september 11.00 – 21.00
Zondag 20 september 11.00 – 19.00
Maandag 21 september 11.00 – 17.00

Tickets
€ 22,50 pp
Voor een bezoek aan Unseen Amsterdam geldt voor een tijdslot.
Tickets & tijdslots zijn alleen online te boeken, beschikbaar vanaf medio juli via: Unseenamsterdam.com/#tickets

Dit is niet alles

Bekijk meer evenementen