Trends groenbranche 2020

De nieuwste ontwikkelingen, de grootste veranderingen en de mooiste visies op bloemen en planten komen samen in dit boekje: Groenbranche Trends 2020. Aan de hand van de tijdgeest wordt uitgelegd hoe de behoeften van de consument zullen veranderen en hoe alle ketenpartners daarop in kunnen spelen. Vanuit de tijdgeest worden drie waardetrends toegelicht die iets zeggen over de achtergrond van de kenmerkende manier van denken in deze tijd. Hieraan zijn drie stijltrends gekoppeld die relevant zijn voor de groensector. Per stijltrend vindt u gedetailleerde informatie, moodboards, het kleurenpalet en bijpassende materialen overzichtelijk bij elkaar.

ZICHT OP 2020
Wat valt er te verwachten? Waar mensen vorig jaar nog bezig waren zich los te koppelen van oude patronen, is die transitie nu achter de rug en is de nieuwe, veranderde situatie realiteit geworden. Dit geeft soms spanning en onrust, maar ondanks deze aspecten zal 2020 een positief, energiek jaar worden. Aan de hand van de nieuwe trends wordt duidelijk dat iedereen zich kan aansluiten bij de verandering, in het tempo dat bij hem of haar past. Het overheersende beeld is dat de nieuwe wereld collectief zal worden omarmd, omdat we samen sterker staan.

De Groenbranche Trends 2020 zijn ontwikkeld in samenwerking met Tuinbranche Nederland, iBulb, Bloemenbureau Holland en trendwatcher Aafje Nijman.

Download hieronder het hele document.

Dit is niet alles

Bekijk meer trends

De groene estafette | Reliving

Reliving is nu de plek waar consumenten, ambachtslieden, stylisten en ondernemingen, als woningcorporaties, kringloopwinkels, handelaren en interieurmerken, samenkomen om op duurzame wijze interieurs te verfraaien.

IMM Das Haus 2020 | MUT Design

In their version of the design event highlight at the international furniture and interiors fair imm cologne, the team headed by Alberto Sánchez and Eduardo Villalón will be focusing on the transition between indoors and outside.

IMM Das Haus 2019 | Truly Truly

Truly Truly have developed a concept of a home that is flexible enough to adapt to changing life rhythms and to offer its residents spaces for different moods.