Portfolioanalyse

Wil je liever een uitgebreide portfoliocheck, waar één op één gekeken wordt naar je portfoliomap en je volledige online performance, dan kun je deze aanvragen. Een deskundige bekijkt je portfolio en geeft je professioneel advies in een persoonlijk gesprek.

Wanneer werkt een portfolio in jouw voordeel? Daar helpen wij jou graag mee.

Jouw portfolio vertelt iets over jou, over hoe je te werk gaat, wat je belangrijk vindt in je werk en laat zien over welke kwaliteiten jij beschikt. Het zorgt ervoor dat een opdrachtgever eenvoudig een keuze kan maken en dat is ontzettend belangrijk.

avel-chuklanov-DUmFLtMeAbQ-unsplash
sarah-dorweiler-7tFlUFGa7Dk-unsplash

Alvast enkele tips!

  • Plaats per beeld één foto. Maak daarbij geen gebruik van collages. Door het plaatsen van één foto komt er rust in je portfolio. Dit nodigt de bezoeker al snel uit om al je werk rustig te bekijken.
  • De enige uitzondering hierop zijn de ‘voor- en na-foto’s. Plaats deze bij voorkeur in één beeld, zodat in een oogopslag duidelijk is welke verandering er is aangebracht in de ruimte.
  • Het beste werkt een helder beeld, goed belicht en scherp. Foto’s komen op internet al snel donkerder over. Houd daarmee rekening.
  • Een rechte horizon is belangrijk voor een juiste indruk van de ruimte of het detail.
  • Kies je voor een uitsnede? Kijk dan of deze vertelt wat je wilt vertellen.
  • Kies voor meerdere projecten, verras de bezoeker met jouw specialiteit(en).
  • 3D tekeningen zijn een goede aanvulling in je portfolio. Wissel af en kies niet meer dan twee beelden per project, dat geldt ook voor plattegronden en ander tekenwerk.
  • Bekijk je werk ook eens door de ogen van de opdrachtgever. Wat werkt wel en wat werkt niet? Is je verhaal voldoende duidelijk?
  • Kijk ook eens naar de andere leden van BNS Crisp. Welke beeldtaal hebben zij ontwikkeld en voor welke tone-of-voice kiezen zij? Het is altijd goed om van elkaar te leren, maar zeker ook om zo je eigen handschrift te ontdekken.

Bovenstaande is veel informatie. Je treft dan ook achter de login een handig en overzichtelijk stappenplan aan.

Ben jij er klaar voor? Een portfolio analyse kost € 95,- excl. btw voor leden.

Zorg voor een professionele uitstraling en geef je op met een mail aan info@bnscrisp.nl.

Portfolio informatie- bijeenkomst

Heb je vragen over het samenstellen van je portfolio? Kom dan zeker naar onze  nieuwe ledenbijeenkomst.