STUDIO & STORE DI-DESIGN

Als interieurontwerpster kan je heel goed vanuit huis werken. Ik had het geluk dat ik aan huis een prachtige interieurstudio had laten bouwen, dus het hebben van een eigen winkel was nooit echt een prioriteit. Echter begin 2018 begon ik met het ontwerpen en maken van exclusieve sierkussens en bracht deze via diverse fairs aan de man, eigenlijk meestal aan de vrouw. Om elke keer weer een stand of een kraam op te bouwen was heel veel gedoe en ook erg kostbaar. Ook had ik al een eigen webshop ingericht maar helaas verkopen kussens alleen goed wanneer mensen ze aan kunnen raken en de stof kunnen voelen, hoe goed je ze ook fotografeert.
Een goede vriend van mij raadde mij aan om eens een fysieke winkel te overwegen. Daar ben ik toen heel goed over na gaan denken want je legt je behoorlijk vast wanneer je zo’n ‘vrijbuiterig’ leven hebt. Maar al snel begon het idee vorm te krijgen; een winkel met het complete interieurplaatje moest het worden. Meubilair, verlichting, raambekleding, wandbekleding, vloerkleden, een grote collectie stoffen, een eigen verfkleurenlijn en vooral mooie accessoires waaronder uiteraard kussens.

De zoektocht naar een mooi pand was begonnen met uitgangspunten als de juiste omgeving en een pand met een goede uitstraling, passend bij mijn producten. Liefst niet in de binnenstad vanwege het prijsniveau van de panden, de verplichte winkelopeningstijden en het parkeren.
In februari 2019 heb ik het perfecte pand gevonden, net buiten het centrum van Apeldoorn met een eigen parkeerplaats voor vier auto’s.
Voordat ik op 1 juli de sleutel kreeg ben ik alles gaan regelen zoals de inrichting van de winkel, de inkoop, een stuk marketing, het bouwen van een nieuwe website en alles wat er bij komt kijken.
Een aannemer moest eraan te pas komen om van de twee panden één te maken, de ene zijde is de interieurstudio en de andere kant is de winkel geworden. Heel veel kluswerk is door mijzelf en goede vrienden gedaan en uiteindelijk is eind september 2019 Di-Design Studio & Store geopend.

Al met al een hele goede zet; veel leuke nieuwe klanten die voor een mooi interieur-item binnen komen en ontdekken dat Di-Design ook kan helpen met de complete inrichting. En andersom ook; klanten komen voor een interieuradvies en kiezen daarbij van alles uit in de winkel.
Zo zijn de Studio en Store onlosmakelijk aan elkaar verbonden.

IMG_6923

Didy Schutte